Home

About

Submit

Contact

 

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang

february 25,2011

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
streetview

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wangcollection space on the groundfloor

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
collection space on the groundfloor

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
greenhouse above

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
situation

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
groundfloor

 

The New Succulent Collection Building by Tao Wang
structure isometric axonometry


Master graduation design
from: ETH zurich, Switzerland
student: Tao Wang
professor: Andrea Deplazes
locate: Zurich
type: culture building

 

designer's words:

The succulent collection Zurich is located in a privileged position. One hand, it is part of the left
shore of Zurichlake, on the other hand, it is also the boundary of the Belvoir-and Rieterpark.The old collection building is no longer able to meet the needs of the citizen.It lacks his identity in public space. At the same time the greenhouses were unimpressive to the pedestrians and drivers.

The new collection building is aim to creat a strong identity by the raised greenhouses.This purpose is archieved by an architectural Engriff: A diagonal framestruktur is builded to support the greenhouses above and to define the boundary of the building on the other hand.Under this structure is the public functions such as auditorium, library and outdoor exhibition, the atmosphere seems to be a public park here.This park is 750mm lower than the roads, it seems therefore as a specific garden to the passengers.Above the structure are greenhouses. The experience of the visit is an interaction between the sky and succulents.

 

<<< back

 

 

 


<<< back