Home

About

Submit

Contact

 

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt

april 11, 2011

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
exteriot view

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
foyer

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
interior

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
special exhibition

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
view between galleries

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
courtyard

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
model

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
model section

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
situation

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
groundfloor

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
firstfloor

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
elevation (click to enlarge the image)

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
section aa (click to enlarge the image)

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
section bb (click to enlarge the image)

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
detail section

 

New Museum for Alte Meister by Roman Weingardt
urban furniture


Graduation design
student: Roman Weingardt
from: Georg-Simon-Ohm HS Nürnberg
professor: Prof. Dr.-Ing. Hartmut Niederwöhrmeier
semester: Feb. 2010
category: cultural building


The subject of my diploma was the German wide xella student competition to design a new museum for “Alte Meister” in Berlin. The plot is situated directly on the Museumsinsel separated by the Spree river. Uses like shop, cafe editorial rooms, offices and auditorium are situated in the ground floor level with public access for everybody. Instead of creating one huge building with galleries added one to each other I proposed one house out of 7 galleries buildings smaller scale. So the visitors have to opportunity either to choose their own way through the building or follow the given path. The light situation is switching from filtered roof lights in the galleries and directly sidelight in the spaces between the galleries.

<<< back

 

 

 

<<< back