Home

About

Submit

Contact

 

 

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

June 15, 2011

via Archdaily

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Year after year, the students of Oporto School of Architecture are invited to think on a temporary bar to represent their institution with the expected dignity, as an outstanding architectural object. The given implantation, the fast construction and the low budget are some of the premises which must be considered.

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

The proposed bar stands as an iconic cube of light, composed of modular parts. Taking advantage of the IKEA build-by-your-own world, the project is a parallelepiped made out of different depth storage boxes which give it the modular diversity on its textured skin. After winning the competition, some adjustments were done and the bar grew to 4,7 metre high, standing as a visual reference.

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Built in one week with the help of students, it was completed one month after the jury announcement. A total of 420 boxes were first fixed on a wooden structure and then attached to the main metal structure, on site. A huge LED net was fixed behind the boxes, allowing the bar to dramatically change its appearance: by day a white abstract and closed volume; and by night a box of changing light following the DJ set.

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

Temporary Bar by Diogo Aguiar & Teresa Otto

 

Architects: Diogo Aguiar (www.diogoaguiar.com) & Teresa Otto
Location: Parque da Cidade, Porto, Portugal
Client: Associação de Estudantes da Faculdade de Arquitectura (AEFAUP)
Structure and other Specialties: Acústica F.E.S., Lda – Estruturas, Iluminação e Som, with the colaboration of students of AEFAUP.
Floor Area: 9 sqm
Project Year: 2008
Photographs: Sandra Neto & Diogo Aguiar
via Archdaily

University: Oporto School of Architecture
Category: built

 

<<< back

 

 

 

<<< back

 Archiable - the platform for architecture student